سنگ پاساژ
سنگ پاساژ و یا مراکز پر رفت و آمد یکی از معضلات همیشگی سازندگان است، زیرا در اثر تردد و حمل وسایل سنگین امکان شکستگی و ساییدگی سنگ وجود دارد و همچنین در اثر ریختن مواد غذایی و مایعات همانند چای می تواند به مرور زمان تصویر ناخوشایندی بر جای بگذارد.
برای سنگ پاساژ ۴ پارامتر را می توان در نظر گرفت: ۱- سنگهای رسوبی ۲- سنگهای گرانیتی ۳- سرامیک ۴- سنگ cps
۱- سنگهای رسوبی جهت سنگ پاساژ :
سنگهای رسوبی به علت استحکام بسیار پایین و همچنین لک پذیری بسیار بالا (با ریختن چای به سرعت تغییر رنگ می دهد) به هیچ عنوان برای پاساژ سازی و مراکز پر رفت و آمد مناسب نیست و در هیچ کشوری از اینگونه سنگها به این منظور استفاده نمی شود.
۲- سنگهای گرانیتی:
اگرچه اینگونه سنگها با استقامت بالایی که دارند گزینه بسیار خوبی برای مراکز پر تردد هستند اما وجود مواد رادیو اکتیو و همچنین ظاهر سیاه و یکنواخت آن و از سویی دیگر عدم انعطاف در شکل و طرح پذیری مانند ایجاد تصاویر واترجت، موجب شده که امروزه بسیار کم مورد استفاده قرار گیرد، تا جایی که بسیاری از پاساژهایی که در گذشته از گرانیت استفاده کرده اند، اقدام به باز سازی و دوباره سازی فضا نموده اند.
۳- سرامیک:
برای مدتی سرامیک ها به علت استقامت بالا و همچنین تنوع رنگ و طرح مورد استقبال قرار گرفتند. اما بعد از مدتی نقطه ضعف سرامیک ها در مراکز پر رفت آمد خود را آشکار ساخت. سرامیک ها قابلیت ساب پذیری نداشتند!! یا به عبارتی دیگر بعد از گذشت چند سال چربی ها و گرد و خاک به آن نفوذ کرده و غیر قابل پاک سازی و ساب خوردن بودند، که همین عامل موجب شد بسیاری از پاساژهایی که در ابتدای ساخت بسیار لوکس به نظر می رسیدند ناگهان به مرکزی از کثیفی و زشتی مبدل گردند.
۴- سنگ پاساژ cps :
سنگ پاساژ cps دارای تنوع در رنگ و ابعاد بوده و همانند سرامیک کاملا سورت و مقاوم است به گونه ای که از نظر مقاومت با سنگهای گرانیت برابری می کند. اما مشخصه ویژه آن که این سنگ را نسبت به سرامیک متمایز ساخته و به آن برتری می بخشد، قابلیت ساب پذیری بسیار عالی آن است.
به گونه ای که چنانچه بعد از گذشت چندین سال، سنگها دچار فرسودگی شده و یا دچار آلودگی شدند، با یک ساب زدن ساده می توان آن را به روز اول باز گرداند، به گونه ای که سنگ تازه خریداری شده است.